fredag 8 december 2017

365-2017 Nr 342/365 501 Iris & Vanilla

501 Iris & Vanilla från N.C.P. Olfactives är en av de 7 parfymerna som nyligen har lanserats från detta nya svenska märke. Meningen med de här dofterna är att man ska kunna kombinera dem med varandra och på så sätt skapa en egen doft. Men självklart kan man lika gärna använda en åt gången om man vill.

Det här är kollektionens chypredoft och den består enligt deras hemsida av iris, viol, "blombukett", vanilj och kola.

Direkt när jag sprayar på mig den möts jag av en mjuk vanilj, en vacker iris och en fräsch citrusdoft. Citrusen står inte med i deras notlista, men den är tydlig i början och försvinner sen väldigt snabbt igen. Efter någon minut kommer det också fram lite fler blommor (bland annat viol) tillsammans med irisen och vaniljen och resultatet är nu väldigt mjukt, lent och vackert. Kolan dyker också upp och ger en lite mumsigare touch till doften.

Efter en stund känner jag något varmt som jag skulle gissa att det är amber eller labdanum, som verkligen förhöjer den mysiga känslan i doften. Violen blir nu lite tydligare och doften blir bara bättre och bättre! Violen i den här doften ger mig ibland lite vibbar av violen i den fantastiska Cuir Améthyste från Armani/Privē.

Riktigt fin doft! Jag måste säga att jag blir mer och mer förälskad i den här boxen från N.C.P. Olfactives!

(En klassisk chypredoft innehåller citrus (ofta bergamott), ekmossa, blommor samt mysk och/eller amber. Det är inte ovanligt att de även innehåller patchouli.)Inga kommentarer: