lördag 9 december 2017

365-2017 Nr 343/365 Alien Eau Extraordinaire

Alien Eau Extraordinaire från Thierry Mugler är väldigt mycket snällare och blommigare än originaldoften Alien, Eau de Parfum, men man känner ändå att det är samma jasmin i doften.

Medan Alien, EdP är väldigt maffig och bombastisk med massor med jasmin, varm amber och lite trä så börjar denna Alien Eau Extraordinaire med samma jasmin, en fräsch citrusdoft av bergamott, citron, lime och apelsin, en tydlig doft av te, en vacker doft av neroli och heliotrop, en semesterdoftande och lite lätt solkrämsaktig tahitigardenia och lite sötma från ylang-ylang. Så den här doften är väldigt mycket blommigare och fräschare än originaldoften.

Efter en stund dyker det också upp en lätt myskighet, en mjukt träig doft av sandelträ och cashmeran, en väldigt lätt kryddighet från peppar, lite vanilj samt lite värme från amber.

Senare under dagen ändras doften rätt mycket och nu tycker jag att jag främst känner sandelträ, cashmeran, vanilj och mysk, med lite blommighet i bakgrunden från heliotrop, jasmin och tahitigardenia. Nu känns doften träigt blommig med lite vanilj och jag tycker inte att den känns Alien-aktig längre, men jag tycker fortfarande om den... inte lika mycket som jag tyckte om den i början, men den doftar fortfarande gott.Inga kommentarer: