söndag 10 december 2017

365-2017 Nr 344/365 Dzing!

Dzing! från L'Artisan Parfumeur har en ganska mörk, läderdoftande och gourmandig doft med mycket läder, tonkabönor, kola, saffran, mysk och trä. Den har också lite fruktighet från äpple och sötma från sockervadd i bakgrunden, men varken äpplet eller sockervadden är speciellt framträdande.

Den påminner mig faktiskt lite om Tom of Finland från Etat Libre d'Orange och jag tror att det är tack vare doften av läder och saffran.

Det händer inte så mycket mer, förutom att den blir lite mjukare, men i det här fallet tycker jag att det är bra att den inte förändras under dagen. Den här läderaktiga, gourmandiga och träiga doften var verkligen kärlek vid första sniff för mig. Jag är så glad att jag blindköpte den här begagnade flaskan!
Inga kommentarer: