tisdag 2 januari 2018

N.C.P. Olfactives - 701 Leather & Vetiver

701 Leather & Vetiver från N.C.P. Olfactives är en av de 7 parfymerna som nyligen har lanserats från detta nya svenska märke. Meningen med de här dofterna är att man ska kunna kombinera dem med varandra och på så sätt skapa en egen doft. Men självklart kan man lika gärna använda en åt gången om man vill.

Det här är kollektionens orientaliska doft och den består enligt deras hemsida av läder, cederträ, patchouli, mossa, vanilj, mysk och vetiver.

Den är mörk, torr, dov och känns riktigt spännande och mystisk tycker jag. Den har framför allt en mörk och djup läderdoft som är blandad med en torr och grov vetiver, en mörk och smutsig patchouli samt en träig bakgrund. Den här blandningen känns väldigt hård, mörk, tuff och grov. Jag älskar den!

Det dyker snart upp lite vanilj som mjukar upp doften lite utan att ta bort den mörka, grova känslan... och ännu lite senare får den en väldigt naturlig skogsaktig doft med mycket trä och mossa... medan lädret fortfarande är väldigt framträdande.

Den här doften (och hela den här kollektionen från N.C.P. Olfactives) får en stor tumme upp från mig! Nu när jag har bekantat mig med alla sju dofterna ska det bli kul att börja experimentera och kombinera dem.


Inga kommentarer: