lördag 6 januari 2018

Xerjoff - Cruz del Sur I & Cruz del Sur II

Cruz del Sur I och Cruz del Sur II från Xerjoff släpptes i september 2017 och är två väldigt olika dofter. Här kommer mina snabba recensioner av dem efter att ha testat dem ett par gånger.

Cruz del Sur I har en väldigt maffig doft med bland annat rom, läder, castoreum och kryddnejlika. Den börjar ganska extremt och lite åt det djuriska hållet, men den har också en varm, len och vacker doft i sig från frukt, amber, sandelträ och kanel samt en fräsch touch från bergamott. Mixen av det djuriska/sexiga/smutsiga, det vackra/lena/varma och den lilla fräscha touchen är så härlig! Sen lugnar det mesta av den extrema och djuriska doften ned sig ganska snabbt och då blir den väldigt mycket mer lättburen. Då känner jag även en spännande doft av spiskummin, rökelse och myrra. Den känns väldigt lyxig, varm och sexig!

Cruz del Sur II börjar med en väldigt unik mix av en fruktighet från mango, ananas, svarta vinbär och guava, en mjuk blommighet där jag inte kan säga exakt vad det är för blommor jag känner och så innehåller den även doftnoten mjölk som ger den en intressant och krämig mjölkighet. Jag känner också en lätt mysk och en svag, svag hint av en torr vetiver och kanske lite trä någonstans i bakgrunden. Jag tycker att det känns som att ligga på en äng fylld av fantasiblommor och äta frukt ur en stor skål som är fylld med mjölk. Den känns så härligt annorlunda på något drömskt sätt och det är väldigt svårt att urskilja de olika noterna från varandra efter en stund. Det känns verkligen mer som en drömlik känsla än en massa sammansatta doftnoter.

De här två dofterna glider direkt in på min att-köpa-lista. Jag är helt förälskad i båda två! Att välja en favorit är väldigt svårt eftersom de är så extremt olika, men jag tror att Cruz del Sur II hamnar lite högre upp på listan eftersom den är så annorlunda och unik.


Inga kommentarer: