måndag 19 mars 2018

Parfym på semestern

Vad ska man packa ned i parfymväg när man åker på semester? Hur väljer du som läser det här att göra när du ska åka någonstans?

Förut brukade jag alltid packa ned ett gäng småprover så jag kunde använda olika dofter varje dag, men på några av de senaste resorna har jag valt att bara ha med mig en parfym och då har den doften blivit väldigt förknippad med den resan.


När jag och Mattias åkte till Gran Canaria sommaren 2015 tog jag med mig en dekantflaska som jag hade fyllt med Dior - Homme Sport 2012 och medan vi var där blev jag helt förälskad i Thierry Mugler - Angel Eau Sucrée, som jag provade flera gånger i olika parfymbutiker. Det slutade med att jag köpte den på flygplatsen när vi åkte hem. Så båda de dofterna förknippar jag väldigt starkt med den resan.


Vintern 2016 åkte jag ensam till Gran Canaria och då hade jag med mig en dekant av Guerlain - Limon Verde som jag sprayade på mig varje dag. När jag åkte hem köpte jag Guerlain - Terracotta Le Parfum och Guerlain - Mitsouko, EdT på flygplatsen, men eftersom jag inte testade dem förrän på vägen hem så är det Limon Verde som påminner mig om den resan.


Sommaren 2017 blev det en cykelsemester med Jessica där vi cyklade till Ystad och tog båten över till Bornholm. På den resan hade jag med mig Svensk Parfym - Virke. Så den resan förknippar jag med den härliga doften av trä, mysk och hallon.


Nu är det snart dags för en ny resa till Gran Canaria och den här gången är det tillsammans med mamma, pappa, båda mina bröder och storebrorsans familj. Jag har inte bestämt än vilken parfym jag ska ta med mig, men jag funderar på Agonist - Arctic Jade, Jo Malone - English Oak & Red Currant, The Body Shop - Satsuma/Clementine eller Hermès - Eau de Rhubarbe Écarlate. Det enklaste hade ju varit att ta med en liten dekant av varje, men jag gillar det här med att bara ha med mig en doft så att den blir förknippad med resan sen. Så vi får se vilken det blir.

Jag har länkat parfymnamnen till mina recensioner av dofterna (alla utom Jo Malone, för den har jag inte bloggat om än), så om ni vill läsa vad jag tycker om dem är det bara att klicka på länkarna.

Nu är jag som sagt nyfiken på hur ni andra brukar göra när ni åker på semester. Packar ni ned massor med parfymer eller bara en? Eller köper ni kanske en ny på flygplatsen, planet eller när ni kommer fram, som ni sedan förknippar med just den resan? Eller använder ni inte parfym på semestern? Berätta gärna i en kommentar. Det skulle vara kul att få veta hur ni gör.

Inga kommentarer: