lördag 26 maj 2018

14 dofter till sommaren


Jag kände att jag väldigt ofta plockar fram samma parfymer och att det är väldigt många som har hamnat längst bak i skåpen som blir använda alldeles för sällan, så jag plockade fram 14 dofter som jag tycker förtjänar lite mer kärlek nu när det har blivit så varmt och skönt ute. Här kommer några korta kommentarer om dem och om ni vill läsa mina lite längre recensioner så har jag länkat parfymnamnen (på de som jag har recenserat tidigare) till dem.


Guerlain - Terracotta Le Parfum
En underbart fin doft som, enligt mig, verkligen doftar semester. Tänk att du ligger på en solig strand, du har precis smörjt in dig med ett väldoftande solskydd och det är en massa vackra vita blommor i buskarna runtomkring dig.


The Vagabond Prince - Enchanted Forest
Den absolut bästa svartvinbärsdoften jag vet! Svartvinbäsbuskar, svarta vinbär och granbarr i en otroligt bra mix.


Mugler - Eau de Star
En lite somrigare variant av den maffiga patchoulibomben Angel. Här har bland annat chokladen, sockervadden och de röda bären bytts ut mot vattenmelon. Jag har ofta svårt för vattenmelon i dofter, men här funkar det riktigt bra tack vare den maffiga patchoulin som hindrar doften från att bli för vattnig och blaskig.


Mugler - Alien eau Extraordinaire
En blommigare och lättare variant av den tunga Alien. Så fin!


Mugler - Angel eau Sucrée
En sockersöt, marängfylld, jätteglad variant av Angel. Den här doften är jag fullkomligt förälskad i!


Agonist - Solaris
Grapefrukt och andra citrusfrukter dominerar den här doften som, ovanligt nog för en citrusdoft, sitter kvar hela dagen på min hud.


Jo Malone London - Oat & Cornflower
Ett av mina senaste köp... och jag skulle nog faktisk vilja säga att det är mitt bästa köp på flera år tror jag. Underbar mix av havre, hasselnötter och blåklint som skapar ett mjukt, men ändå spännande moln som jag bara vill ha mer och mer och mer av. Jag har nog inte haft någon doft som jag använt så här ofta sedan jag blev intresserad av parfymer! Så synd att det är en limited edition!


Dior - Homme Sport (versionen från 2012)
Härligt somrig doft med mycket citrus, ingefära och iris. Den här ger mig också semesterkänslor, precis som Terracotta Le Parfum från Guerlain.


Svensk Parfym - Prakt
Otroligt fotorealistisk doft av en trädgård fylld av bland annat gröna bärbuskar med regndroppar på bladen, svarta vinbär och en intressant touch av fuktig jord.


Ramon Monegal - Impossible Iris
Så fin irisdoft! Kall, vacker och helt enkelt riktigt, riktigt fin.


Serge Lutens - Gris Clair...
Lavendel, rökelse, iris, amber, tonkabönor och trä i en fantastisk mix som känns både sval och varm på samma gång.


X-Ray - Delirium
Tänk dig att du går ute i solen med en stor bukett vita blommor och att du tar en tugga av ett stort päron som är så saftigt att det rinner fruktsaft ned för hakan. Mmmmmmmm....


Olfactive Studio - Panorama
Väldigt ovanlig grön doft som inte påminner mig om någon annan... Skarp och intressant, men ändå inte svår att bära.


Mona di Orio - Rose Etoile de Hollande
Naturlig, vacker, delikat och ljus rosdoft som är blandad med persika. Så har den även en lite annorlunda blandning av heliotrop och geranium som gör att doften blir lite mer spännande. Sen finns det också något träigt och kryddigt i bakgrunden som absolut inte är framträdande eller tydligt på något sätt, men som finns där och ger doften lite mystik. Förföriskt vacker doft!

Inga kommentarer: