måndag 7 maj 2018

Jo Malone - English Fields Collection


För ungefär en vecka sedan gick jag till Kicks och testade de fem nya dofterna från Jo Malone och deras kollektion "English Fields". Jag fastnade för "Oat & Cornflower", "Primrose & Rye" och "Honey & Crocus" men jag kände att jag inte riktigt hade råd att köpa alla tre på en gång, så jag bestämde mig för att köpa de två första... och jag älskar dem verkligen! Speciellt Oat & Cornflower, som är så himla mjuk, len och underbar med sin mix av havre, hasselnöt, blåklint och vetiver. Jag tycker att det är hasselnöten och havren som är de starkast lysande stjärnorna i den här kompositionen och att blåklinten ger en ovanlig, intressant och riktigt fin touch. Det var verkligen kärlek vid första sniff och jag har använt den nästan varenda dag sedan jag köpte den.

Sen kommer vi till Primrose & Rye, som består av gullviva, majssilke, mimosa, vanilj och råg. Den är väldigt mjuk och fin tack vare vaniljen samtidigt som den har en intressant touch från mimosan och rågen, som gör doften lite brödaktig. Den har också en lätt blommighet från gullvivan, som ger en fin, somrig och glad känsla. Jättefin och härlig doft!

Jag har även provat att spraya på mig båda två samtidigt och då påminde de mig faktiskt lite om den spännande och brödaktiga Jeux de Peau från Serge Lutens. (Men jag föredrar de här dofterna från Jo Malone framför Jeux de Peau eftersom den ibland får en lite curryaktig doft på mig. En currysåsaktig doft som tar över och förstör den fina mjölkiga och brödiga doften.)

Är det någon mer som har testat någon/några av dofterna i Jo Malones nya English Fields-kollektion? Vad tycker ni om dem i så fall? Har ni någon favorit?


Inga kommentarer: