onsdag 20 mars 2019

Guerlain: Träask från ca 1912-1920-talet

Kolla vilken fin, gammal träask från Guerlain jag hittade på Tradera för ett tag sedan. Enligt den här sidan verkar den vara från ca 1912 till 1920-talet. Nu finns det tydligen en nyare variant av den här träasken, men den ser inte likadan ut (vilket man ser bilder på om man klickar på länken till den sidan jag nämnde.)

Jag älskar när förpackningarna till parfymflaskor är så här vackra, påkostade och originella. Det känns så himla exklusivt och lyxigt!

När jag köpte den var den fylld med en massa knappar och jag kan riktigt se framför mig hur en välklädd man går in i en Guerlainbutik på 1910-1920-talet och väljer ut sin frus favoritparfym och får den nedpackad i denna fina trälåda. Sen tar han med sig den hem och ger den till frun, som försiktigt placerar den på något ställe där de kan njuta av dess elegans. Sen när parfymen tar slut så känner hon att den är så vacker att hon vill ha den som en skattkista för alla sina knappar... och nu har jag hittat den på Tradera, så att jag också får äran att njuta av hur vacker den är.

Här kommer lite fler bilder på den:


Inga kommentarer: