måndag 8 april 2019

Maison Christian Dior

Den senaste tiden har jag nästan bara använt parfymer från den här exklusiva kollektionen från Dior.

Maison Christian Dior (som tidigare kallades La Collection Privée) består av massor med olika parfymer som både går att använda som de är eller så kan man även kombinera dem (layering), då man helt enkelt sprayar på sig lite av två eller fler av dofterna samtidigt för att på så sätt skapa sin egna doft. (Precis som man kan göra med dofterna från bland annat Jo Malone, N.C.P. Olfactives och Demeter.) Förutom parfymer så finns det även bl.a doftljus, snuffers (ljussläckare) och handtvålar i kollektionen Maison Christian Dior.

På bilden kan ni se vilka av dofterna jag äger just nu (Vétiver och Granville tillverkas tyvärr inte längre) och förutom dessa så finns det flera andra som jag planerar att köpa. De som just nu står högst upp på min önskelista är Gris Dior, Belle de Jour, Sakura, Santal Noir och Purple Oud. De tre sistnämnda har jag, som ni kan se, miniflaskor och doftprov av, men jag planerar att köpa flaskor av dem eftersom jag tycker så mycket om dem.

Den senaste veckan har jag experimenterat lite med olika layeringkombinationer av de dofterna jag har (och några andra i butik) och här kommer 5 olika kombinationer som jag verkligen blev nöjd med och som jag varmt kan rekommendera:

- Purple Oud & Holy Peony
- Gris Dior & Sakura
- Santal Noir & Holy Peony
- Lucky & Ambre Nuit
- Grand Bal & Santal Noir

Dofterna finns i storlekarna 40 ml (950:-), 125 ml (2120:-), 250 ml (3050:-) och 450 ml (4235:-). Sen finns det även några olika elixir (oljeparfymer) som kommer i storleken 3 ml (3235:-).

Här i Sverige finns Maison Christian Dior på Åhléns City Göteborg, Åhléns City Stockholm och NK Stockholm.

Har ni som läser det här testat några av dofterna i den här kollektionen? Vad tycker ni i så fall om dem? Har ni några favoriter, några ni planerar att köpa eller kanske några favoritkombinationer av dofter? Berätta, jag är så nyfiken!

2 kommentarer:

Comeback kid sa...

Föll pladask för BoIS d'argent. Är nu min absoluta favorit parfym. Gillar även terra Bella och oud ispahan. Har du provat souffle de
soise? Är på jakt efter en bra tuberos doft. Har du provat le labos lys 41? H/ Tobias moberg

Niklas C sa...

Vad kul! Bois d'Argent var den första doften jag köpte från den här kollektionen. På den tiden när den hette La Collection Privée. Den är verkligen helt underbar! Oud Ispahan är jag också helt förälskad i och den är helt klart en av mina absoluta favoriter från Dior... Terra Bella och Souffle de Soie minns jag inte just nu vad jag tyckte om. Det finns ju så himla många dofter i den här kollektionen! Hehe...

Lys 41 har jag tyvärr inte testat. Jag har riktigt dålig koll på Le Labo... Har nog bara testat Rose 31 tror jag... Men när det kommer till tuberosdofter så är min absoluta favorit Carnal Flower från Frederic Malle... Sen är även Gucci Bloom och Twilly d'Hermès väldigt fina tycker jag.